img-book
ISBN: 978-84-17956-85-1

LA FITXA 15. POSTALS CONTRA L’OBLIT

4.00 out of 5 based on 1 customer rating
1 reseña de cliente

Autor: Antoni J. Escanellas

Libro ilustrado. 24X17. Tapa dura. 128 págs. Color.

Fecha de salida: 30 julio 2020

19,95

Cantidad
Acerca de este artículo
Descripción

LA FITXA 15: POSTALS CONTRA L’OBLIT. Una història breu, amb un principi i un final, il•lustrada per postals de l’època. Algunes d’elles amb els segells, mata-segells i el tampó, feixuc, de la Censura Militar.

Rogelio Fernández Aguiló, el meu besavi, era la fitxa número 15 dels camps de concentració i presons Jaume I, Can Mir, s’Àguila i Son Granada, indrets que formen part de la història de la Guerra Civil Espanyola a Mallorca. El 19 de juliol de 1936, a cinquanta-un anys, va ser detingut i empresonat. El van acusar de ser delegat sindical d’una fàbrica de sabates, denunciat per un company de feina que anhelava el seu càrrec -el d’encarregat de planta- a l’empresa.

A la família, hem conservat una trentena de postals que va escriure durant el seu captiveri, a més dels objectes que va produir amb les seves mans. Tot plegat, aquest és el suport gràfic imprescindible per sustentar  LA FITXA 15 (POSTALS CONTRA L’OBLIT). Es tracta d’un relat novel•lat d’aquella estada d’un any i mig als camps de concentració i centres penitenciaris. Un relat que vol donar veu a totes aquelles persones represaliades. Persones que sobrevisqueren i que varen viure la resta de la seva existencia -quaranta anys- amb el cap cot i de perfil baix davant el món.

En un temps en què la memòria històrica es fixa, sobretot, en els que perderen la vida,  LA FITXA 15 vol retre homenatge a aquelles víctimes que des del silenci d’aquella repressió varen tirar endavant.

Aniversaris, festes de Nadal i altres esdeveniments lluny de casa…  contats a l’anvers de targetes postals en blanc i negre.

Antoni J. Escanellas Roig (28-05-1977) és Llicenciat en Filosofia per la UIB, tot i que ha desenvolupat la seva carrera professional com a periodista a diversos mitjans. Actualment, condueix la secció d’humor La Picolissima a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio. A banda d’això, és també el besnét del protagonista d’aquesta història, Rogelio Fernández.

PRENSA

 

Detalles

ISBN: 978-84-17956-85-1
Fecha de publicación: 07/2020

  1. JOSE RIPOLL PALOU

    Dema reserva de dues plases per la presentasio del llibre Fixa 15, a La Misericordia

  2. Dolmen Editorial

    Bon dia Jose,

    Afegim dues plaçes a les inscripcions de la presentació. Rebràs un mail amb l’informació de les dades que s’han d’acabar d’omplir. Moltes gràcies i una salutació