img-book
ISBN: 978-84-18510-62-5

EL CÒMIC I LA MEMÒRIA HISTÒRICA. El cas de la Segona Guerra Mundial

Autor: Pedro Suau Pujadas

Ensayo. 15X21. Rústica.  224 páginas. B/N

 

15,00

Cantidad
Acerca de este artículo
Descripción

EL CÒMIC I LA MEMÒRIA HISTÒRICA. El cas de la Segona Guerra Mundial. El món dels còmics és vertaderament fascinant. Des del còmic americà de superherois fins al manga japonès, el mitjà ens ofereix multitud d’històries pel nostre gust particular. I, a diferència del que pot ser una creença estesa entre certs sectors, el còmic no és, ni de bon tros, un art infantil, sinó que abraça totes les demografies i temes. En aquest sentit, és especialment destacable la proliferació en els darrers anys d’un tipus concret de còmic històric…

 Aquest llibre és un estudi sobre una sèrie de còmics que tracten la Segona Guerra Mundial d’una manera molt especial. En alguns casos, es basen en les experiències personals que visqueren els mateixos autors. En altres, aquests s’encarreguen de plasmar experiències alienes a través de testimonis de primera mà. És, per dir-ho d’una altra manera, un estudi sobre còmics que parlen sobre la Memòria Històrica.

 Des de Maus fins a Hadashi no Gen, aquesta obra analitza els còmics de Memòria Històrica que s’endinsen en la Segona Guerra Mundial i que han estat publicats en el nostre país, sigui quina sigui la seva procedència original. De quina manera es pot relacionar aquest mitjà amb la Història? És possible que aquestes obres siguin una font per a l’estudi històric? De quina manera representen el que va ocórrer? Aquestes i altres preguntes seran contestades en un treball que, sobretot, és una reivindicació de la importància del mitjà i la seva utilitat en el món acadèmic.

 

PRIMERES PÀGINES 

 

AUTOR

Pedro Suau Pujadas,  nascut a Palma (Mallorca) en 1994, va cursar els seus estudis de grau i postgrau a la Universitat de les Illes Balears (UIB), ambdós relacionats amb el camp de la Història. Actualment treballa en la mateixa Universitat, a la vegada que segueix formant-es i està preparant una nova obra.

 

MENCIONS I RESSENYES

Detalles

ISBN: 978-84-18510-62-5
Fecha de publicación: 2021

“EL CÒMIC I LA MEMÒRIA HISTÒRICA. El cas de la Segona Guerra Mundial”

No hay reseñas.