img-book
ISBN: 978-84-17389-98-7
Categoría:

Mallorca. Torres i Talaies Costaneres

Autor: Vicenç Sastre – Àngel Aparicio

Ensayo. Tapa dura. 27×20. 240 páginas. B/N.

24,90

Cantidad
Acerca de este artículo
Descripción

Durant la segona meitat del segle XVI i l’inici del XVII, Mallorca va experimentar l’apogeu de la construcció de torres i talaies. En aquest llibre, els autors han volgut plasmar d’una manera didàctica i alhora documentada l’essència del sistema defensiu costaner a Mallorca. Quant a l’aspecte visual de l’obra, les imatges, per si soles, ens endinsen dins del món dels talaiers i vigilants que vetlaren les nostres marines durant més de tres segles. El complement històric que acompanya a les il·lustracions, afavoreix la comprensió dels diferents epígrafs que el llibre inclou i que els autors han articulat de manera que es pugui resseguir el procés de vigilància i defensiu d’una marina, rodalia, o contrada i de qualsevol torre, talaia o fortalesa en particular, sense quedar supeditat a la necessitat d’haver de recórrer a altres capítols. D’aquesta manera, el lector podrà gaudir d’una lectura àgil i mengívola i alhora d’una fàcil interpretació. Per arrodonir la temàtica d’aquest llibre, s’han aprofitat descripcions de personatges il·lustres i entranyables com l’Arxiduc o Pere d’Alcàntara, complementant-se amb imatges, glosses, anècdotes i curiositats il·latives a la matèria.

Vicenç Sastre (Nascut a Llucmajor, ha viscut a Marratxi i actualment es veí de Ciutat. 65 anys). La seva tasca d’il·lustrador te una llarga llista d’obres, castells, discs, revistes, panells de museus, itineraris de natura, monedes històriques, contes, llibres de text, guies de natura i patrimoni; en algunes publicacions hi trobam fotografies seves, alhora i també cartografia. Els seus dibuixos i aquarel·les s’han exposat per pobles i en diverses ocasions a Ciutat.

Àngel Aparicio es investigador i especialista en arquitectura militar. Ha publicat nombroses obres de divulgació històrica i d’investigació documental. És autor dels estudis La fortalesa de la Punta de n’Amer (2000), El reducte de la Penya Roja d’Alcúdia (2001), La torre de Sant Francesc (2002), La marina d’Andratx segles XVI-XVII (Premi Joan Baptista Ensenyat, 2001), La torre d’Andritxol (2005), El Castell de Sant Elm (2006), El recinte portuari de Palma i la defensa (2007), La Fortalesa de la Punta de n’Amer (segona edició, 2008), Sa Llonja, una fundició de canons durant la Guerra de la Independència (2008), El castell de l’illa de Cabrera (2012),  Corsaris i corsarisme a Mallorca (2012), La torre-fortaleza medieval de Canyamel (Premi d’investigació històrica AEAC, 2014), El castell de Sant Elm (segona edició, 2017), L’ofici de torrer (2017), El port de Pollença i la fortalesa d’Albercuix (2018), entre d’altres.

Detalles

ISBN: 978-84-17389-98-7

“Mallorca. Torres i Talaies Costaneres”

No hay reseñas.